Site icon Byłem tu. Tony Halik.

Przedpremierowo: Japoński rok od kuchni – nowa książka poświęcona japońskiej kuchni

Japoński rok od kuchni (Wydawnictwo Kirin).
Dzisiaj mamy ciekawostkę dla wszystkich pasjonatów kuchni azjatyckich, zwłaszcza kuchni japońskiej. Spod szyldu Wydawnictwo Kirin wychodzi właśnie książka pt. Japoński rok od kuchni. Nie możemy się doczekać, aż książka trafi do naszych rąk, bo zapowiada się nie lada gratka. Tymczasem już teraz można ją zamówić w przedsprzedaży, co bardzo polecamy zrobić, zanim cały nakład wyprzeda się na pniu. Wydawnictwo Kirin przygotowało zresztą różne wydarzenia z okazji premiery książki. Na końcu postu znajduje link do promocyjnej oferty w przedsprzedaży.

Japoński rok od kuchni

(red. Anna Jassem, Aleksander Szojer)
– nowa książka poświęcona japońskiej kuchni

 

Nasz dzisiejszy post to oczywiście pierwsza zapowiedź książki. Już niedługo pojawi się tu nasza recenzja, zatem zaglądajcie na bloga. Tymczasem już teraz polecamy zapoznać się z opisem, który pojawi się na okładce książki (która nota bene przedstawia smakowite japońskie „ryżowe kanapki”, czyli onigiri):

Książka zabiera czytelnika w podróż po japońskich porach roku – ich charakterystycznych potrawach, zwyczajach, świętach. Każdej porze roku towarzyszą przepisy na japońskie dania, które są łatwe do realizacji w domu z wykorzystaniem sezonowych składników dostępnych w Polsce. Autorami przepisów są Japończycy prowadzący zajęcia kulinarne dla cudzoziemców w Europie i w Japonii, dzięki czemu są one dostosowane do realiów gotowania poza Japonią. Dzielą się również swoimi osobistymi historiami i przemyśleniami, dając tym samym wgląd w japońską psyche i codzienne życie w Kraju Kwitnącej Wiśni. Publikacji towarzyszą artystyczne zdjęcia japońskich pór roku, zwyczajów i potraw.

Książka obiecuje zatem, że bez wychodzenia z domu, bez konieczności odwiedzania restauracji, jesteśmy w stanie zapewnić sobie kawałek Japonii. A raczej smak owej Japonii. Uwzględniając japońskie składniki i sezonowość pór roku, czyli to, co nam się bardzo z japońską kuchnią kojarzy, będziemy mogli wypróbować przepisy na proste japońskie dania. Naprawdę nie możemy się doczekać, by zajrzeć do środka!

Japoński rok od kuchni – kup książkę w przedsprzedaży z rabatem

Do 25 czerwca książkę Japoński rok od kuchni można zakupić w przedsprzedaży z rabatem i małym prezentem, w cenie 39,90 zł (regularna cena to 49,90 zł).
Szczegółowego info o promocji szukaj na stronie Wydawnictwa Kirin.

Exit mobile version