Gotowanie po japońsku na żywo + konkurs (nagranie)
Dziękujemy wszystkim za udział w naszym kolejnym spotkaniu live, pt. Gotowanie po japońsku na żywo. Poniżej znajduje się link do zapisu transmisji na Facebooku (od wczoraj obejrzano je [...]
Dziękujemy wszystkim za udział w naszym kolejnym spotkaniu live, pt. Gotowanie po japońsku na żywo. Poniżej znajduje się link do zapisu transmisji na Facebooku (od wczoraj obejrzano je [...]
Podcast o Japonii №18 (Gotowanie po japońsku + Konkurs!). Gotowanie potraw kuchni japońskiej może być bardzo proste. Podczas naszego spotkania LIVE udowodniliśmy [...]
Gotowanie po japońsku na żywo. Zapraszamy na spotkanie online na żywo, które odbędzie się w 19 września (sobota) o godz. 19:00 (na Facebook, YouTube i Twitch). Pokażemy, jak przygotować proste japońskie dania (wg przepisów Japończyków) [...]
Japoński rok od kuchni – recenzja empiryczna. Przyszedł czas na naszą recenzję książki z przepisami na japońskie dania, którą wydało ostatnio Wydawnictwo Kirin. I będzie to recenzja nie na sucho, ale na podstawie moich doświadczeń w kuchni. [...]
Japoński rok od kuchni (Wydawnictwo Kirin). Dzisiaj mamy ciekawostkę dla wszystkich pasjonatów kuchni azjatyckich, zwłaszcza kuchni japońskiej. Spod szyldu Wydawnictwo Kirin wychodzi właśnie książka pt. Japoński rok [...]
Tuńczyk za 2 miliony dolarów. Japonia znowu zaskakuje kulinarnie. Na noworocznej aukcji tuńczyków w Tokio zlicytowano tuńczyka za prawie 2 miliony dolarów. Wylicytował go Kiyoshi Kimura, by zaserwować go w jednej ze swoich restauracji [...]