Kulinarna podróż

Uwaga. Ten post to próba aplikacji wodrpress na telefony. A przy okazji mała podróż kulinarna do Azji dzięki specjałom z „Dzikiego ryżu” przy Puławskiej. Podróż do Tajlandii (tajska zupa kokosowa z cukinią), Korei Południowej (kalmar z marynowanymi warzywami, wołowina z kimchi), i… chyba… Chin (kurczak z orzechami nerkowca).

20130427-193618.jpg

Tajska zupa kokosowa z plastrami cukinii

20130427-193653.jpg

Kalmar z marynowanymi warzywami

20130427-193939.jpg

Pomysłowa tapeta wykonana z japońskich gazet, w których w miejscu zdjęć wklejono ilustracje z komiksów

20130428-060226.jpg

Kurczak z orzechami nerkowca (co bardziej na chińszczyznę wygląda, niż hinduskie danie), a w tle wołowina z kimchi (kapustą marynowaną na ostro po koreańsku)

🍜🍜🍜

Autor: | 2021-01-22T00:35:12+01:00 27.04.2013|Kategorie: Kuchnie Azji, Podróż kulinarna, Recenzja restauracji|Możliwość komentowania Kulinarna podróż została wyłączona

O autorze:

Pracuje na Politechnice Warszawskiej jako adiunkt. W wolnym czasie bloguje o podróżach i gotowaniu; z uporem maniaka uczy się japońskiego i chińskiego. Ładnie narysuje i rewelacyjnie gotuje! Ma bzika na punkcie swoich 2 kotów…