Próba aplikacji wordpressowej.
Mała podróż kulinarna do Azji dzięki specjałom z „Dzikiego ryżu” przy Puławskiej.
Podróż do Tajlandii (tajska zupa kokosowa z cukinią), Korei let’s say Południowej (kalmar z marynowanymi warzywami, wołowina z kimchi), Indii – chyba (kurczak z orzechami nerkowca)…

 

20130427-193618.jpg

Tajska zupa kokosowa z plastrami cukinii

20130427-193653.jpg

Kalmar z marynowanymi warzywami

20130427-193939.jpg

Pomysłowa tapeta wykonana z japońskich gazet, w których w miejscu zdjęć wklejono ilustracje z komiksów

20130428-060226.jpg

Kurczak z orzechami nerkowca (co bardziej na chińszczyznę wygląda, niż hinduskie danie), a w tle wołowina z kimchi (kapustą marynowaną na ostro)

🍜🍜🍜

O autorze:

Pracuje na jednej z warszawskich uczelni jako adiunkt, gdzie walczy z betonami, polimerami i studentami. W wolnym czasie bloguje o podróżach, gotowaniu i ciuchach; z uporem maniaka uczy się japońskiego. Ładnie narysuje i rewelacyjnie gotuje! Ma bzika na punkcie swoich 2 kotów…