Azja

Tu jesteś:Azja

Wegańska nikujaga (bīgan nikujaga) – czy to możliwe? [przepis]

Autor: | 2021-04-23T16:08:59+02:00 23.04.2021|Kategorie: Japońska kuchnia wegańska, Japońskie makarony: ramen, udon, soba, shirataki i inne (kuchnia japońska), Japońskie potrawy których trzeba spróbować, Kuchnia japońska, Kuchnie Azji, Podróż kulinarna, Przepis, Przepisy na dania kuchni japońskiej, Przepisy na proste dania japońskie|Tagi: , , , , , , , , , , , , , , |

Wegańska wersja nikujaga. Nikujaga to japoński gulasz z mięsem i ziemniakami. Czy jest możliwe zrobienie smacznej wegańskiej wersji tego dania? Oczywiście! Miałam o tym napisać [...]

Możliwość komentowania Wegańska nikujaga (bīgan nikujaga) – czy to możliwe? [przepis] została wyłączona

Japoński street food #1: polecane miejsca z „ulicznym” jedzeniem

Autor: | 2021-04-23T15:51:52+02:00 22.04.2021|Kategorie: Japońskie potrawy których trzeba spróbować, Kuchnia japońska, Kuchnie Azji, Podróż kulinarna|Tagi: , , , , , , , , , , , , |

Japoński street food #1: polecane miejsca z „ulicznym” jedzeniem. W Japonii nie ma takich miejsc, jak nocne markety z ulicznym jedzeniem, z których słyną inne kraje [...]

Możliwość komentowania Japoński street food #1: polecane miejsca z „ulicznym” jedzeniem została wyłączona

Nagashi somen, czyli płynący makaron

Autor: | 2021-04-23T15:54:48+02:00 20.04.2021|Kategorie: Japońskie makarony: ramen, udon, soba, shirataki i inne (kuchnia japońska), Japońskie potrawy których trzeba spróbować, Kuchnia japońska, Kuchnie Azji, Podróż kulinarna|Tagi: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , |

Nagashi somen, czyli płynący makaron. Kwiecień plecień… Mam nadzieję, że w tym roku już nie spadnie kwietniowy śnieg (i nie chodzi o opadające płatki kwiatów wiśni). [...]

Możliwość komentowania Nagashi somen, czyli płynący makaron została wyłączona

Aleksandra Jursza: Agafe

Autor: | 2021-04-23T23:12:39+02:00 19.04.2021|Kategorie: Anime, Japonia 日本, Podróż literacka, Recenzje książek|Tagi: , , , |

Aleksandra Jursza: Agafe. Agafe to debiutancka powieść w klimacie fantasy. Nie jest to literatura, o jakiej zazwyczaj tutaj czytacie, ale ponieważ w książce pojawia się kilka japońskich akcentów, postanowiłam opublikować jej recenzję [...]

Możliwość komentowania Aleksandra Jursza: Agafe została wyłączona

Japońskie słodycze: japoński sękacz baumukūhen i shakotisu

Autor: | 2021-04-23T15:44:53+02:00 16.04.2021|Kategorie: Japonia 日本, Japońskie potrawy których trzeba spróbować, Japońskie słodycze, Kuchnia japońska|Tagi: , , , , , , , , |

Japońskie słodycze: japoński sękacz baumukūhen i shakotisu. Podczas pierwszej podróży do Japonii bardzo mnie zdziwiło, że na wielu wystawach pojawia się warstwowe ciasto, które [...]

Możliwość komentowania Japońskie słodycze: japoński sękacz baumukūhen i shakotisu została wyłączona

Nikujaga – japoński gulasz z mięsem i ziemniakami [przepis]

Autor: | 2021-04-23T15:45:10+02:00 15.04.2021|Kategorie: Japońskie makarony: ramen, udon, soba, shirataki i inne (kuchnia japońska), Japońskie potrawy których trzeba spróbować, Kuchnia japońska, Kuchnie Azji, Podróż kulinarna, Przepis, Przepisy na dania kuchni japońskiej|Tagi: , , , , , , , , , , , |

Nikujaga to japoński gulasz z mięsem i ziemniakami. Dlatego jeśli szukasz japońskiego dania, które będzie smakować osobom, które za azjatycką kuchnią generalnie nie przepadają, takich,  [...]

Możliwość komentowania Nikujaga – japoński gulasz z mięsem i ziemniakami [przepis] została wyłączona
Więcej artykułów