KUCHNIE AZJI

Tutaj znajdziesz wszystkie treści (artykuły, podcasty audio i video) z kategorii Kuchnie Azji.

Jeśli szukasz informacji na temat kuchni konkretnego kraju, przejdź do którejś z podkategorii (kliknij na link):

Goa Ley Moon – koktajl z caju fenny [przepis]

By |2019-03-16T12:04:49+01:0030.05.2016|Kategorie: Podróż kulinarna, Kuchnie Azji, Przepis|

W ramach dalszego czyszczenia półeczki z alkoholowymi suwenirami, postanowiłam przygotować kolejny pyszny koktajl. Tym razem przenosimy się „kulinarnie” do Indii, a dokładnie na Goa, bo stamtąd przywieźliśmy butelkę caju fenny i przepis [...]

Możliwość komentowania Goa Ley Moon – koktajl z caju fenny [przepis] została wyłączona

Jajecznica z gorzkim melonem – goya champuru [przepis]

By |2023-02-02T15:53:42+01:0021.03.2016|Kategorie: Japonia 2016, Japonia 日本, Kuchnia japońska, Kuchnie Azji, Okinawa 沖縄, Podróż kulinarna, Przepisy na dania kuchni japońskiej|Tagi: , , , , , , , , , , , , , , , , , , |

Jajecznica z gorzkim melonem – goya champuru. Dzisiaj mam dla Was coś specjalnego – przepis na jedną z lokalnych okinawskich potraw, a mianowicie jajecznicę z gorzkim melonem – goya champuru* [...]

Możliwość komentowania Jajecznica z gorzkim melonem – goya champuru [przepis] została wyłączona

Gdzie zjeść najlepszy ramen w Warszawie? Subiektywny ranking ramenowni

By |2023-07-07T23:07:40+02:0004.03.2016|Kategorie: Japonia 日本, Kuchnia japońska, Kuchnie Azji, Podróż kulinarna, Recenzja restauracji, Warszawa|Tagi: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , |

Gdzie zjeść najlepszy ramen w Warszawie? Jedną z japońskich rzeczy, za którymi najbardziej tęsknimy, jest rāmen (czyt. raamen). Rosnące w Polsce zainteresowanie Japonią i jej kulturą, [...]

Możliwość komentowania Gdzie zjeść najlepszy ramen w Warszawie? Subiektywny ranking ramenowni została wyłączona

Okinawa: Tomari Iyumachi Fish Market i surowy niemrożony tuńczyk (Naha)

By |2023-06-27T17:06:59+02:0002.03.2016|Kategorie: Podróże, Japonia 2016, Japonia 日本, Kuchnia japońska, Kuchnie Azji, Okinawa 沖縄, Podróż kulinarna|Tagi: , , , , , , , , |

Okinawa: Tomari Iyumachi Fish Market. Myślałam, że już mnie nic nie zaskoczy po wizycie na tokijskim Tsukiji-shijō, największym targu rybnym świata (przeczytaj naszą relację [...]

Możliwość komentowania Okinawa: Tomari Iyumachi Fish Market i surowy niemrożony tuńczyk (Naha) została wyłączona

„Azjatycka” sałatka z makaronem sojowym i surimi – najlepsza sałatka na upały [przepis]

By |2021-04-15T15:00:57+02:0006.08.2015|Kategorie: Azja, Kuchnie Azji, Podróż kulinarna, Przepis|Tagi: , , , , |

Jest upalnie, zatem dzisiaj coś lekkiego. Azjatycka sałatka z makaronem sojowym i surimi. Na specjalne życzenie Izabeli z Fragmentatora podaję przepis na moją ulubioną sałatkę z azjatycką nutą – smaczną, orzeźwiającą [...]

Możliwość komentowania „Azjatycka” sałatka z makaronem sojowym i surimi – najlepsza sałatka na upały [przepis] została wyłączona

Shiso, czyli pachnotka – smaczna roślina z japońskiej kuchni (2023)

By |2023-07-06T19:33:36+02:0009.06.2015|Kategorie: Japonia 日本, Japońskie potrawy których trzeba spróbować, Kuchnia japońska, Kuchnie Azji, Podróż kulinarna|Tagi: , , , , , , , , , , , |

Shiso, czyli pachnotka – smaczna roślina z japońskiej kuchni. Przy okazji przepisu na onigiri pisałam, że moja ulubiona posypka do ryżu to yukari z czerwonej pachnotki. Wspominałam też, że świeża zielona pachnotka [...]

Możliwość komentowania Shiso, czyli pachnotka – smaczna roślina z japońskiej kuchni (2023) została wyłączona
Przejdź do góry