KUCHNIE AZJI
Tutaj znajdziesz wszystkie treści (artykuły, podcasty audio i video) z kategorii Kuchnie Azji.
Jeśli szukasz informacji na temat kuchni konkretnego kraju, przejdź do którejś z podkategorii (kliknij na link):
Tutaj znajdziesz wszystkie treści (artykuły, podcasty audio i video) z kategorii Kuchnie Azji.
Jeśli szukasz informacji na temat kuchni konkretnego kraju, przejdź do którejś z podkategorii (kliknij na link):
W ramach dalszego czyszczenia półeczki z alkoholowymi suwenirami, postanowiłam przygotować kolejny pyszny koktajl. Tym razem przenosimy się „kulinarnie” do Indii, a dokładnie na Goa, bo stamtąd przywieźliśmy butelkę caju fenny i przepis [...]
Jajecznica z gorzkim melonem – goya champuru. Dzisiaj mam dla Was coś specjalnego – przepis na jedną z lokalnych okinawskich potraw, a mianowicie jajecznicę z gorzkim melonem – goya champuru* [...]
Gdzie zjeść najlepszy ramen w Warszawie? Jedną z japońskich rzeczy, za którymi najbardziej tęsknimy, jest rāmen (czyt. raamen). Rosnące w Polsce zainteresowanie Japonią i jej kulturą, [...]
Okinawa: Tomari Iyumachi Fish Market. Myślałam, że już mnie nic nie zaskoczy po wizycie na tokijskim Tsukiji-shijō, największym targu rybnym świata (przeczytaj naszą relację [...]
Jest upalnie, zatem dzisiaj coś lekkiego. Azjatycka sałatka z makaronem sojowym i surimi. Na specjalne życzenie Izabeli z Fragmentatora podaję przepis na moją ulubioną sałatkę z azjatycką nutą – smaczną, orzeźwiającą [...]
Shiso, czyli pachnotka – smaczna roślina z japońskiej kuchni. Przy okazji przepisu na onigiri pisałam, że moja ulubiona posypka do ryżu to yukari z czerwonej pachnotki. Wspominałam też, że świeża zielona pachnotka [...]